valutahandel

Her er vår guide til god valutahandel

Vi lever i en tid hvor investering ikke nødvendigvis er like enkelt som det har vært en gang. Vi ser i høyere grad enn tidligere en økt kompleksitet i markedene, som for mange kan virke forvirrende. Skal man velge det ene eller det andre, er det lurest å handle med aksjer eller er der mindre risiko ved å handle med valuta. Der er så klart ikke et helt enkelt og greit svar på det som ikke kan diskuteres, men med vår guide, så blir det helt sikkert en del lettere å finne ut om valutahandel er noe for deg, og mest av alt åssen du egentlig da skal gjøre det.

Først er det viktig å si, at der alltid vil være en mulighet for å tape penger uansett hva du driver med når vi snakker om handel. Valutahandel er ikke noe unntak på det. Måten man tjener penger på valuta er når man greier å skjønne hvilke valutaer som på slutten av en bestemt periode vil øke i verdi. Omvendt så taper du penger hvis ikke du greier det. Den delen er lett å skjønne. Hvis du eksempelvis velger å kjøpe 100 Euro, og gjerne vil selge de igjen måneden etterpå, da tjener du penger hvis den har økt i verdi i forhold til den valuta du kjøpte Euro med (eksempelvis den norske kronen).

Hva avgjør verdien?

Hva som bestemmer hvorfor den øker eller faller er ikke det enkelste i verden å forstå, men det er heller ikke det vanskeligste. Langt ifra faktisk. Det som avgjør om en valuta blir sterkere eller svakere i forhold til en annen valuta er økonomien for landet eller området som har valutaen. Hvis EU får en bedre økonomi, da er der flere som anser EU og valutaen Euro som en bra investering. Dette øker etterspørslen og samtidig verdien. Man ser typisk skarpe fall eller stigninger i verdi i forbinnelse med reformer eller liknende som kjapt endrer strukturen i en økonomi. Hellas har for eksempel med sin dårlige økonomi gjort Euro forholdene svært ustabile, og mange tvilet på at Euroen ville overleve. Da de største EU land med Tyskland i front da sørget for at Hellas ikke skulle gå konkurs (de har gjennomført svært store reformpakker som har gitt Hellas bedre muligheter for å håndtere gjelden sin), da kom da kjapt en større tiltro til at Euroen skulle klare seg og derfor fikk mange valutahandlere som satsen på Euroen en gledelig fortjeneste.

Noe annet som er viktig å vite er, at noen land fører såkalt fastkurs politikk. Land A avtaler med Land B, at valuta A ikke skal avvike med mer en 10 %. Det vil si, at nasjonalbanken deres skal sikre seg, at valutaen deres ikke blir såpass svak eller sterk at den ikke klarer å overholde den avtale. Dette har mange fordeler som blant annet stabil eksport og import, og gjøres av blant annet Danmark med EU. Den danske kronen ligger fast til Euroen, og kan ikke avvike med mer enn 2,25 %. Så selvom Danmark plutselig relativt til EU får en jævelig god økonomi så må du huske at nasjonalbanken vil gjøre hva de kan for å få valutaen ned i verdi. Akkurat dette skjedde faktisk i fjor.

Valutahandel på nett

Nå har vi forklart det noe av essensen bak hvordan det funker med valutahandel, og hva du skal eksempelvis må tenke på hvis du vil drive med valutahandel. Men hvordan gjør du det? Der er flere måter, men den enkelste måten er helt klart å gjøre det på nett. Overblikket er mye større, det går raskere og det er enklere. Samtidig med det er der flere sider som driver med valutahandel, som kan hjelpe deg med å treffe de riktige besluttningene. Scandibanken.com er en av de største i Skandinavia og derfor klart anbefalelsesverdig for deg som nordmann. Det går kjapt, det er gøy og kanskje viktigst av alt så kan det bli veldig profitabelt. Les litt videre på leksen om hvordan du skal greie valutahandel og begynn din valutahandelskarriere allerede i dag! Du vil ikke angre på det.