Hvilke krav stiller nye familievaner til kjøkkenet?

Samfunnet utvikler seg hele tiden, og dagens familier stiller helt andre krav til kjøkken sammenlignet med tidligere generasjoner. Moderne designleverandører, som for eksempel AUBO kjøkken, tilpasser seg selvfølgelig disse trendene. Det er også relativt enkelt å følge nye trender i markedet, i og med at kjøkken kan kombineres på et uendelig antall måter. Ta en titt på mulighetene på https://aubo.no/, der finnes det kjøkken som passer til alle hjem og situasjoner.

Et digitalt kjøkken – på godt og vondt

I dag er alle rom i boligene digitaliserte på noen måte, og det gjelder selvfølgelig også kjøkkenet. Noen vil hevde at det kan være distraherende, og det er jo hyggelig om alle familiemedlemmer legger fra seg mobilen og nettbrettet når det er middag. Samtidig er det nødvendig å akseptere at det stilles nye krav til kjøkkenet, og det kan for eksempel være gull verdt å installere USB-ladekontakter direkte på veggen over kjøkkenbenken.

Smart kjøkkenutstyr, som appstyrte komfyrer og kjøleskap med skjerm, er på fremmarsj, men har ikke inntatt de tusen hjem enda.

Nye spisevaner utfordrer tradisjonelt kjøkkendesign

Nordmenns spisevaner er i konstant endring, og ikke alltid på den måten mange tror. Tradisjonell husmannskost har for eksempel fått en renessanse, samtidig som det i noen grad har skjedd i form av ferdigretter.

Mikrobølgeovn er relativt uvanlig i norske hjem, i hvert fall sammenlignet med våre naboland. Det ser heller ikke ut til at etterspørselen etter raske ferdigretter har gitt mikrobølgeovnen noe skikkelig oppsving.

Samtidig er det mange som investerer i for eksempel integrerte kaffemaskiner, eller komfyr med dampfunksjon. Disse trendene reflekterer de litt mer kontinentale vanene til mange nordmenn. Vinskap er dessuten noe som integreres i alt flere kjøkkeninnredninger, i takt med at mange nordmenn også tilegner seg en vinkultur som ligner mer på den franske eller italienske. Så norske kjøkken er uten tvil i konstant forandring.