kettlebell

Kettlebell

Kettlebell er som man kan forstå av ordet en «vannkokerklokke» på grunn av utseendet, men ble mest sannsynlig brukt som lodd eller motvekt for å veie korn eller andre ting.Slik vi kjenner dem i dag, stammer de fra i Russland tilbake til 1700- tallet. Det ble sagt at bøndene som brukte disse også etter hvert ble sterkere og ble en severdighet under ulike festivaler og konkurranser.

I dag

I dagens samfunn har vi alt for god tid og derfor har man funnet ut at man kan bruke dem i treningssammenheng. Disse er ultimate til å løfte. Du får trent absolutt hele kroppen ved å løfte disse og når du synes de har blir for lette, finnes de i enda større vekter – klikk her.

Treningen

Du skal løfte kettlebellene over hodet og da er det viktig at du holder ryggen strak for å unngå skader. Husk også på at dette er tunge vekter, og dermed farlig å miste på en fot eller lignende, så derfor må du alltid være fokusert på det du gjør. Når du løfter kettlebellen fra gulvet, bruk beina til å skyve i fra for å unngå ryggskader.

Med kettlebell er det ikke om å gjøre å løfte tyngst mulig, men heller å gjenta øvelsene flest ganger. Klarer du å øke antallet, vil resultatene komme raskt. Denne formen for trening er genial i forhold til forbrenning og derfor ypperlig for folk som vil gå ned i vekt.

Så utgangsposisjonen til kettlebelltrening er derfor at du setter den mellom bena, med den ene hånda rundt håndtaket på kettlebellen. Deretter løfter du den opp slik at du står med den ene armen utstrakt rett opp. Dette utgjør en svingebevegelse som du engasjerer hele kroppen i å få til. Det er selvfølgelig flere øvelser man kan utføre med kettlebell, så det er bare å sette i gang.

Det som også er veldig fint med denne øvelsen er at du trener opp balansen din. En kettlebell har tyngdepunktet ned mot bunnen, og er derfor ganske vanskelig å håndtere før man får sving på sakene. Derfor trener man ganske så ubevisst på balansen da man støter kettlebellen opp i været.

Materiale

Kettlebell er stort sett laget av støpejern, innsatt med neopren, men man finner også lettere utgaver i plast. Det viktigste er å finne en vekt som man tåler å løfte og dersom man utvikler teknikk og styrken kan man øke til tyngre enheter.

Tilbehør

Det kan være lurt å skaffe seg en pad til å tre på hendene, slik at du får godt feste og ikke glipper kettlebellen. I tillegg forhindrer den såre og ru hender.

Det kan være lurt å finne et egnet sted for å drive med kettlebell da de som sagt veier alt fra 4-25 kg. Hvis man slipper de ned eller mister dem kan det bli store merker i et vanlig gulv, selv om de er satt inn med neopren eller er belagt med gummi. Finn en fin plass i hagen eller i garasjen kanskje. Der er det betongdekke.