kredittkortet

Kontantløst samfunn gjør at vi bruker mer penger

Ved hjelp av kredittkort, MobilePay og andre enkle betalingsmetoder, blir det bare lettere og lettere å bruke penger for tiden. Selv om det kommer flere fordeler med de ulike betalingsmetodene som vi kan benytte oss av, er det viktig at du samtidig har oversikt over hvor mye du penger du bruker, noe som ikke alltid kan være like enkelt i dagens samfunn hvor vi beveger oss lenger og lenger vekk fra bruk av kontanter.

Kredittkort

I motsetning til kontanter, så er det ikke alltid like lett å følge med på hvor mye penger vi bruker med et kredittkort. Dette kan blant annet skyldes på at vi ikke føler at pengene går ut av lommeboka på samme måte som når vi bruker kontanter. Folk vil også noen ganger ha en tendens til å sammenligne priser på produkter med kredittgrensen på kredittkortet sitt. Dersom kredittgrensen er høy, vil man gjerne kjøpe produkter til dyrere priser sammenlignet med om man har en lav kredittgrense. Med andre ord så vil en høy kredittgrense føre til at man føler at priser som ligger langt under kredittgrensen er billige. Les mer på MONEYBANKER.

MobilePay

MobilePay har gjort det utrolig enkelt å overføre penger fra en konto til en annen. Alt du trenger er den personen du skal overføre penger til sitt telefonnummer, så lenge han eller hun også har MobilePay på telefonen sin. På denne måten har det også blitt mye enklere å låne penger av hverandre, eller å spleise på ting. Siden man ikke engang trenger å bruke kredittkortet eller PIN-koden når man skal overføre penger med MobilePay, så vil det gjerne ikke føles som at det går penger ut av kontoen i det hele tatt. Samtidig så gjør MobilePay det mye lettere å få tilbakebetalt penger som noen venner kanskje skylder deg.

Kontaktløs betaling

I dag er det til og med blitt så enkelt å betale for varer at man i flere tilfeller kan benytte seg av kontaktløs betaling. Kontaktløs betaling vil si at alt du trenger å gjøre er å holde betalingskortet ditt opp mot en terminal, og når du hører et signal, så har du betalt for varen, uten å måtte trykke PIN-koden din.

Ha oversikt

Det viktigste du kan gjøre for å holde styr på økonomien din og for å sørge for at du ikke bruker mer penger enn du faktisk har, er så ha en oversikt over hvor mye penger du bruker til enhver tid. En idé kan være å lage et ukentlig budsjett som du må følge, og dersom du har brukt mer enn du hadde budsjettert for en uke, så trekker du det ifra i neste ukes budsjett. På denne måten kan du i stedet for å bekymre deg over at du skal bruke mer penger enn du faktisk har, kun kunne nyte godt av dagens enkle betalingsmetoder. Og så lenge du har styr på hvor mye du handler for med kredittkortet ditt, så vil du kunne nyte godt av de mange fordelene som kommer med kredittkort. Du vil blant annet kunne få reiseforsikring og en rekke ulike rabatter ved bruk av kredittkort.