Lån

Hvorfor er det lurt å refinansiere lån?

Sliter du med økonomien eller bare ønsker å ha alle lånene din på en og samme plass? Da kan det være en god idé med refinansiering av dine lån. Det er mange grunner til at dette kan være smart, og her kan du lære mer om hvorfor dette er et valg du bør vurdere.

En av årsakene til at det er lurt med refinansiering av et lån, er at en annen tilbyder kan tilby lavere rente. Dette kan det være mye penger å spare på. En annen god årsak er at du kan samle lånene dine på ett sted, og dermed ha bedre oversikt over din økonomi. I tillegg starter du litt på scratch, og kan kvitte deg med de lånene som har vært en byrde, ved å starte på nytt med en annen lånetilbyder. For mange kan dette være den dytten man trenger for å ta hånd om økonomien sin på en god måte.

Det er mange aktører på banen som tilbyr refinansiering av lån, dessverre er ikke alle like seriøse – så det lønner seg å velge bank med omhu. Men velger du for eksempel re:member, Bank Norwegian eller Santander, kan du føle deg trygg på du er i gode finansielle hender. Du burde likevel bruke litt tid på å finne den lånetilbyderen som passer best til deg og dine økonomiske behov.

Er du usikker på hva som er riktig for deg kan det være smart å snakke med en økonomisk konsulent som kan hjelpe deg med din privatøkonomi. Dette er spesielt viktig hvis du har flere lån du ikke klarer å betjene. De seriøse bankene er der for deg, og ønsker at du skal ha en ryddig økonomi. Med en god konsulent på laget kan refinansiering av lånene dine gi deg akkurat den økonomiske tryggheten du trenger for å komme deg ut av en vanskelig økonomisk situasjon.

Men man trenger absolutt ikke ha økonomiske problemer for å refinansiere lånene sine, det er også et attraktivt alternativ for de med orden på bankkontoen. Som tidligere nevnt kan det ofte være mye penger å spare gjennom refinansiering, og da spesielt ved lavere rente. Ta en titt på de forskjellige renteprosentene de forskjellige bankene tilbyr, og ta et lite regnestykke på hvor mye du kan spare ved å refinansiere lånet ditt.

Å refinansiere lånet ditt er ofte enklere enn du tror, og er bare noen tastetrykk unna. Svar får du som regel i løpet av 24 timer. Så hva venter du på?