Nordisk bad design

Nordisk bad design

Norden og skandinavisk design har lenge vært i vinden, og det virker som at vinden heller ikke har noen planer om å stilne med det første. Den nordiske stilen gjennomgår mange ting, alt fra funksjonell arkitektur til nordisk bad design med bløtt lys og tidløst uttrykk. Du kan til og med finne bordlamper som er bygget på nordisk design. Med andre ord virker det som at nordisk design har kommet for å bli. Vil du vite mer om hva det går ut på, så les videre.

Det finnes flere grunner til at nordisk design er så populært, og to av de mest tydelige grunnene er designets funksjonalitet og tidsløshet. Minimalismen og funksjonalismen gjennomgår i mye av nordisk design, og det med hensikten om å skape skreddersydde løsninger som også er super praktiske. Her er løsningene uendelige. Tidløshet sier seg selv og er perfekt for de som vil investere i noe som ikke går av moten.

En annen viktig aspekt er kvalitet og håndverk. Er designet allerede basert på funksjonalitet og tidløshet, så er det jo litt surt når produktene ikke holder mer enn noen år. Derfor er nordisk design også basert på yttersk kvalitet og er meningen at skal overleve noen tiår eller mer. Kommer selvfølgelig an på hva det er, men møbler blant annet kan ha en garanti på et halvt århundre. De fleste møblene er også laget av designere, som bruker mye av sin tid på å utvikle uttrykket og er derfor i seg selv en kvalitetsprosess.

Så hva med fargene i nordisk design? Fargene gjenspeiler mye hvordan nordiske mennesker er i sin personlighet; lyse og duse farger, beskjedne dimensjoner og selvfølgelig å bringe naturen inn i stuen. Derfor kan man også se farger inspirert av naturen, som blant annet bruk av furu og gran. Med andre ord overholder den nordiske stilen Janteloven, og viser ikke frem noe glitter og stas. Alt er rolig og har sin konkrete rolle, og det er det. Tross dette, så er det også mange designere som lager detaljer med klare farger, men med en minimalistisk stil så beskjedenheten forblir.

Men, blir det da kjedelig med alt det funksjonelle, minimalistiske og duse? Nei, det er nok faktisk det motsatte. Det funksjonelle gir mulighet for å være kreativ. Virkelig kreativ. Man kan sette sammen virkelig mange unike løsninger, og det beste med det? Om man etter et tiår blir lei av uttrykket, så kan man enkelt forandre på det igjen og igjen. Man kan skape virkelig mange løsninger, som passer til hvem du er som person. Du kan ta inn noen tidløse møbler, og blande det sammen med annet nordisk design som har det barske ved norsk natur inn.