fotballsko

Det er viktig å finne riktig type fotballsko

Det finnes utrolig mange forskjellige varianter av skoene, og valget kan fort bli komplisert. Det finnes sko til gymsalen, grusbanen, gressbanen og kunstgresset for å nevne noen forskjellige typer. Det finnes også mange forskjellige kjente merkevare-produsenter av gode sko – klikk her og finne merker som for eksempel Nike, Puma, Adidas, Puma, Mizuno, New Balance og Umbro og mange flere.

Det er viktig med riktig type sko

Når man spiller fotball, som er en aktiv og eksplosiv sport, er det viktig med godt fottøy. Kroppen blir utsatt for store krefter og det er viktig at man har godt feste til underlaget for å kunne fungere optimalt og skåne kroppen. Bruker man feil type sko kan det fort gå utover ankler, knær og hofte samt ryggen. Bruker man feil type sko med tanke på underlaget slites skoene ut fortere og reklamasjonen blir ugyldig. Det føles også utrolig mye bedre med et par skikkelig gode fotballsko, beregnet for akkurat det du bruker dem til. Dette vil gjøre det mye morsommere å spille fotball!

Forskjellige såler og knotter til forskjellig underlag

For de forskjellige arenaene finnes det mange forskjellige fotballsko med mange forskjellige knotter.

Gressbane

Om gressbanen er myk er FG-knotter det beste. Disse skoene har ikke så mange knotter, og de er gjerne større. Er gressbanen hard derimot, er det bedre å bruke sko med HG-knotter. Disse skoene har flere knotter, og er gjerne mykere. Dersom gressbanen på den andre siden er våt, er det beste valget sko med SG-knotter. Disse knottene er spesielt tilpasset vått underlag. Disse er ikke anbefalt å bruke dersom det er tørt, og heller ikke for de minste.

Gymsal og innendørs bruk

Dersom du har tenkt å bruke skoene til å spille fotball innendørs, i en gymsal eller lignende, er det beste å ha fotballsko med IT, IC eller IN-såler. Disse skoene kan brukes til mange andre innendørsaktiviter også, ikke bare fotball. Men skal du på løpetur bør du finne frem joggeskoene istedenfor.

Grusbanen

Dersom du skal spille fotball på den tradisjonelle grusbanen er det aller beste å ha sko med TT eller TF-knotter. Disse kan også veldig fint brukes på kunstgress, om du skulle ønske det. Disse skoene har veldig mange og korte knotter, som gir mindre belastning.

Kunstgress

Skal du ut og spille ball på plast-banen er det fotballsko med AG-knotter som er det beste. Som nevnt tidligere kan du også bruke sko for grusbane, sko med TT eller TF-knotter. Disse vil gjøre susen nesten like godt!