5 tips til deg som vil spare penger

Å spare penger er alltid en god idé. De fleste av oss har en tendens til å bruke penger så lenge det er noen på kontoen. I denne artikkelen skal vi komme med 5 gode tips til deg som ønsker å spare penger.

1. Si opp alle unødvendige abonnementer

Mange av oss betaler for treningsstudio, strømmetjenester, ukeblader og nettaviser. Mye av dette er ting vi ikke bruker, eller bruker så sjeldent at det egentlig ikke lønner seg å abonnere. Noen ganger er det til og med slik at vi har et abonnement per familiemedlem. Skriv ut en kontoutskrift for de siste 3 månedene, finn ut hva du abonnerer på og si opp alt du strengt tatt ikke bruker.

2. Sjekk hva du betaler for strøm og forsikringer

Strøm og forsikring kan være dyrt, men noen ganger gjør vi det dyrere for oss selv enn det som er nødvendig. Sjekk hva du egentlig betaler for strøm og forsikring. Når det kommer til strøm kan det for noen være lurt med fastpris. Det er også enklere å bytte strømleverandør enn du tror. Det finnes flere sammenligningssider der du kan se prisene til de enkelte.

Det samme gjelder forsikring. Det kan hende du er en av dem som har forsikring gjennom jobben, og da kan det være lurt å sørge for at du ikke betaler dobbelt opp. Gå nøye gjennom hva du egentlig trenger, og se om du ikke kan få billigere forsikring med å flytte alt til et nytt forsikringsselskap.

3. Ikke handle mat på tom mage

Det hersker mange gode råd der ute når det kommer til hvordan du skal spare penger på mat. Et av de viktigste er å ikke handle på tom mage. Når du er sulten handler du nemlig mange ting du ikke trenger. Det beste er egentlig å følge med på tilbud, og så planlegge ukens middager ut fra det. De fleste butikker har tilbudsaviser på nett. Sjekk disse, og bestem deretter hvordan ukemenyen skal se ut. Ikke glem å sjekke hva du allerede har i skapet, og å ta deg en matbit før du går i butikken.

4. Refinansiering av gjeld

Betaler du på dyr kredittkortgjeld kan det lønne seg å refinansiere dette i et billigere forbrukslån. Hos www.mony.no kan du søke hos flere banker samtidig, og dermed velge den banken som gir deg det beste tilbudet. Refinansiering lønner seg stort sett alltid, spesielt om du har dyr kredittkortgjeld eller mange smålån.

5. Handle brukt

Hvorfor ikke handle brukt når du eller barna trenger noe? Det er utrolig mye bra som finnes på bruktmarkedet på nettet. Fretex, for eksempel, er et godt alternativ. Her finner du både klær, leker og ting til huset. I tillegg er de en fantastisk bokhandel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *