Refinansiering

Refinansiering av gjeld – svar straks

Det er mange som sliter med månedlige nedbetalinger av flere smålån og kanskje kredittkortgjeld samtidig. En løsning på dette kan være å foreta en refinansiering av gjelda og samle alt sammen ned til et avdrag i måneden. Det kan faktisk være gode penger å spare på å foreta en refinansiering av gjeld. Mange tenker ikke på det man om man hver måned betaler flere forskjellige gebyrer og avgifter forbundet med flere forskjellige lån så kan dette utgjøre ganske høye summer i året. På grunn av et konkurransepresset lånemarked er det nå gode muligheter for å kunne ta opp et billig gunstig lån og refinansiere gjelden sin. Tid spiller også en viktig rolle i dagens lånemarked og nå vil man få svar på en lånesøknad meget hurtig.

Forbrukslån

Forbrukslån er den mest allsidige og populære låneformen blant nordmenn, et forbrukslån kan nær sagt brukes til hva som helst og mange bruker et forbrukslån til å refinansiere dyr gjeld og lån. Man søker veldig enkelt ved å fylle ut et enkelt søknadsskjema online som inneholder basisinformasjon som lånebeløp, nedbetalingstid, økonomi og personalia. Deretter går søkeren gjennom en kredittsjekk og ut ifra denne får man svar om lånesøknaden er innvilget eller ikke. Dette skjer som regel ganske hurtig så det er ikke slik lenger at man må vente i dagevis på svar. Ved innvilgelse av lånet så fyller man ut en mer utfyllende låneavtale som man i mange tilfeller kan signere online ved hjelp av bank ID, når denne er sendt inn er det bare å vente på at pengene skal komme inn på konto. Mange utlånere har sikret seg kontoer i flere banker slik at ofte er pengene på konto i løpet av samme dag eller tidlig dagen etter.

Søke refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Som nevnt ovenfor må søkere gjennom en kredittvurdering, og kan man vise til en god stabil økonomi men ønsker å refinansiere og iblant de lånene eller gjelda man skal refinansiere har en sak med betalingsanmerkning er det meget viktig at man opplyser om dette slik at utlåner er klar over saken før en kredittvurdering. Ser en utlåner en betalingsanmerkning uten å ha mottatt informasjon om denne og også at det eventuelt er gjort en avtale om at denne saken skal bli oppgjort vil man få negativt svar på søknaden. Kommunikasjon er med andre ord nøkkelen om man vil refinansiere med en betalingsanmerkning.

Refinansiering av gjeld via en låneformidler

I mange tilfeller kan det lønne seg å gi all sin informasjon til en låneformidler og la denne innhente lånetilbud fra mange aktører. På denne måten kan man istedet for å undersøke og søke selv rett og slett velge blant forskjellige lånetilbud. Da kan man enkelt sammenligne de forskjellige lånetilbudene og velge det tilbudet som passer en best og som gir de beste vilkårene for deg med tanke på renter og gebyrer i forhold til nedbetalingstid. En låneformidler vil naturligvis også kunne komme med tips og råd om man er usikker selv slik at man i tillegg til å spare penger på selve refinansieringen også kan spare penger på å velge det lånet som gir best vilkår.