Safari

Ellevill galopp

I full fart farer safarijeepen over de karrige savannen i lav sol med en flokk gaseller i firsprang mot skoggrensen. Bak dem en jaktende flokk av hyener og løver. Og bak dem igjen jeepen. Du holder på solhatten i reneste Indiana Jones stil, du myser med øynene og har fullt fokus på det som utspiller seg foran dere. De dunkende klovene tramper i takt med hjertet ditt som dunker i trippel takt. Blodet pumper og du lever i ett med naturen. Du hører rop og hoiing, men du får ikke helt med deg hva som sies, men etter hvert skjønner du at en gaselle har kommet langt bort fra de andre i flokken. Det ser ut som den halter litt på den ene foten, og en løve nærmer seg faretruende. Den angriper ikke direkte, men følger den med sine argusøyne, i sin majestetiske prakt. Du får frysninger nedover hele kroppen. Dette må du bare få foreviget på din Nikonkamera som du har hengende i en snor rundt halsen. Du knipser ivei, et tjuetalls bilder minst. Du er i ekstase. Løven kaster seg over det stakkars offeret, som kanskje er en kalv som ikke klarte å følge sin mor i det tapre forsøket på å unnslippe farene.

Men så

Dere kjører plutselig videre i full fart. Hvor ble det av hyenene? Dere hørte noen forferdelige hyl. Det hørtes ut som en kamp om liv og død. Plutselig ser dere foran dere, ved et stort mektig tre, midt ute på en åpen slette på savanne, det som må ha vært en alfahann fra både løverike og de fæle hyenene. De snerret mot hverandre. For mellom dem lå det noe. Et bytte. Løven brusket med poten, som om den var klar til å angripe. Den snerret og viste de hvite hoggtennene. Dette var kanskje det mest spektakulære sceansen du noen sinne hadde opplevd. Hyenen var nesten like stor som løva, med blodskutte øyne og pulserende blodårer nedover de muskuløse forbena. Det var så skrekkinngytende. Men det var samtidig så vakkert. Den brutale verden slik som den en gang var også for oss mennesker. En kamp på liv og død. En kamp om å overleve og gi føde til sin familie og slekt. Du knipset videre med ditt kamera og var sikker på at du kanskje hadde tatt verdens beste naturfotografi.

Nyati Safari Lodge

Dette var et utdrag fra en av dagene som du opplevde på din fantastiske reise til Afrika som du bestilte året før på nyati-safari.no da du ble anbefalt denne utrolige reisen med mange sammensvorne fra mange land verden over. Det ble den beste ferien i ditt liv, og du vil aldri glemme den, også fordi du foreviget disse øyeblikkene på kamerarullen din. Det ble første gang du var i Afrika, med opplevelser på savannen og rundreiser rundt om i landskapet i sørlige del av Afrika. Men det ble ikke din siste. Allerede neste år skal du ta med deg din bestevenn fra mange år tilbake. Du skal vise han alle de stedene du hadde vært og var begge klare for nye opplevelser for livet.