Feriehus Danmark

Lei feriehus med hele familien

”Å reise er å leve”. Sånn skrev den kjente danske dikteren Hans Christian Andersen i sin tid, eller rettere ”At rejse er at leve”, som det skrives på dansk. Spør man folk flest i Norge er dette veldig sant. De fleste nordmenn synes faktisk det er såpass sant, at de reiser syv ganger i året – minst! Opp mot 70 % av Norges befolkning gjør dette. Det virker helt hinsides, men det er godt mulig, og det finnes en fin forklaring på det. Nordmenn elsker sommerferien, og drar gjerne flere steder på samme ferie. I vinterferien og juleferien er det veldig greit med litt ski, enten på fjellet ellers er Østerrike og Sveits populært. Så kommer høstferien. Så kommer påskeferien – hva søren, så kommer helgen! Vi jobber eller går i skole kanskje 200 dager i året, og fridagene fordeles med jevne mellomrom, så der er rik mulighet for å reise – hvis bare man har pengene og det har folk fleste i Norge helt klart også hvis man sammenlikner oss med andre land.

Vi elsker feriehus

De aller fleste nordmenn eier det vi kaller for ”hytta”, men som like gjerne bare kan være et vanlig feriehus eller sommerhus. Det viktigste er å ha et sted i Oslo, Bergen eller et helt annet sted hvor man bor, og så ha en hytte ved siden av som man kan flykte til. Det er så vanlig, at det ikke blir mer vanlig for vi er faktisk også de med flest hytter i hele verden. Men samtidig liker vi også å komme utenlands, så det ville være ganske lurt hvis vi kunnet kombinere dette, ikke sant?

Lei feriehus i Danmark!

Det kan du heldigvis også! Det er det også masse nordmenn som allerede gjør, og hvis ikke du har prøvd det enda, bør du kanskje prøve lykken og se hva som folk er så innmari glad i med det kjære landet sør for oss. Det nok tre grunner til at vi elsker Danmark så mye som feriedestinasjon hvor vi kan leie et feriehus. Et er, at det er nærme, men likevel langt unna. Det er et annet land en Norge og du har følelsen av at du er i utlandet – men likevel føler du deg hjemme og kose deg skikkelig på alle tider av døgnet – det er ikke helt gærent! Du leier nok ikke et feriehus i København da det er en by for en litt annen type ferie, men det er helt klart mulig å leie feriehus i Nordsjælland, som er området nord for København. Her kan du på under en time lett klare å komme deg til byen hvis du skulle få lyst til å shoppe lite grann og ønsker å ta en pause fra sola og stranden. Ellers så anbefaler vi Nordjylland, hvor de fleste nordmenn velger å leie feriehuset sitt. Det er nærmest Norge, det er bare få timer unna med båten og det er mye morsomme ting å gjøre. Vannskliparker, berg og dal baner og Legoland for bare å nevne noen få ting. Stikk i vei!