Sammenligne mobilabonnement?

Det er blitt veldig populært å sammenligne forskjellige mobilabonnement for å finne ut av hvor man oppnår billigst pris eller hvor man får mest for penga. Det er viktig når man skal sammenligne slikt at man sammenligner abonnement som inneholder det samme. Man kan finne abonnement som ser i utgangspunktet ganske like ut men ved nærmere undersøkelse så ser man at for eksempel datatrafikken holder mye høyere hastighet på det ene abonnementet fremfor det andre. Det er uansett i datatrafikken man som regel vil finne de største forskjellene.

Sammenligne mobilabonnement blant de billigste småabonnementene (Les mer her). Her er det ganske store forskjeller i pris og man har flere varianter å velge i mellom. Alt ifra rene abonnement hvor man nesten ikke har noe inkludert men en høyere tellerskrittakst og dyrere tekstmeldinger og datatrafikk til abonnement som er dyrere men har en sum ringetid, tekstmeldinger og datatrafikk inkludert i abonnementet. Når man skal sammenligne disse abonnementene må man være klar over sitt eget forbruk og regne på hvilken variant som gir deg minst å betale når fakturaen kommer i posten.

Sammenligne mobilabonnement blant de som havner i midten av prisstigen. Dette er de mest vanlige abonnementene som lønner seg for folk flest. Når man sammenligner disse abonnementene så er det datatrafikken som skiller mest mellom de forskjellige abonnementene. Noen har mye data tilgjengelig å bruke i måneden mens andre satser på å tilby hurtig datatrafikk men setter en MB/GB grense for hvor mye man bruke pr mnd. Når det kommer til taleminutter og tekstmeldinger så pleier disse abonnementene å tilfredstille de aller fleste brukere likeledes. Man har nok av begge deler gjennom måneden. En ting som kan være interessant for de som reiser mye er å undersøke det aktuelle abonnementets policy og prisnivå på utenlands mobiltjenester. Her kan det være store forskjeller.

Mange abonnement kan være meget gunstige i Norden med nesten samme prisnivå som her hjemme mens reiser man utover i verden kan det fort bli dyrt med mobilbruk. EU/EØS har satt et pristak på hva maks det skal koste å bruke mobiltjenester i deres medlemsland så de virkelig store forskjellene ser man gjerne i land utenfor Norden og EU/EØS. Tilslutt blant disse abonnementene er det også noen abonnement som er forbehold enkelte aldergrupper som ungdommer, studenter eller pensjonister og disse har ofte meget fordelaktige vilkår som gjør at kvalifiserer man til å kunne tegne et slikt abonnement burde man kikke nærmere på de forskjellige leverandørenes tilbud.

Blant proffbrukerene om man skal sammenligne mobilabonnement så må man rett og slett se på hvilken leverandør som leverer mest av det man ønsker å bruke mest, hurtigst og med best dekning. Proffbrukere er ofte de som bruker mobiltjenester i yrkessammenheng eller lever et veldig mobilt liv. Kanskje man har byttet ut sine fastlinjetilkoblinger og kun bruker det mobile nettverket til alt i hjemmet som hjemmepc’en, android smarttv eller andre smarthjemfunksjoner som kontinuerlig trekker av datatilkoblingen din for å oppdatere seg og så videre. Om man er omreisende så spiller naturligvis også dekningsområde mye for disse brukerene og må taes med i en sammeligning av mobilabonnementene.